De Corona-editie

Alles wordt anders door COVID-19, ook het toelatingsexamen Arts. Onderwijsminister Weyts heeft beslist dat het examen niet zal plaatsvinden in juli, maar op dinsdag 25 augustus. Het examen zal georganiseerd worden op 105 locaties; vooral scholen, maar ook in de Heizelpaleizen en in gebouwen van de Vlaamse overheid. Je kan niet zelf kiezen waar je het examen gaat afleggen. Hier achterhaal je waar jij verwacht wordt.

Voor het eerst zal het toelatingsexamen Arts ook digitaal afgenomen worden. Het enige wat op papier wordt voorzien is een instructieblad, een informatiebundel met de fysicaformules, een infopagina chemie en het periodiek systeem der elementen. De organisatie voorziet ook kladpapier een balpen en oordoppen.

Check zeker al even het onlineplatform uit! Hier vind je een officieel demo-examen.

Minstens even belangrijk is dat er gesleuteld werd aan de leerstof. De examencommissie begrijpt ook dat je niet alle leerstof uit het 6de middelbaar hebt kunnen zien. Daarom wordt er in het luik Kennis en Inzicht in Wetenschappen (KIW) één en ander geschrapt. Hier vind je een link naar het aangepaste leerstofoverzicht.

Eerder werd beslist voor deze editie ook het aantal kandidaten dat aan de opleiding mag beginnen fors wordt opgetrokken: de 1276 hoogst gerangschikte deelnemers mogen starten aan de opleiding van hun dromen.

Om bij die 1276 te zijn, moet je natuurlijk ook geslaagd zijn op beide examenonderdelen; het luik kennis en inzicht in de wetenschappen en het luik generieke competenties (de VAARDIG-test en de CLEAR-toets). Wat dat precies inhoudt én wat je moet kennen, lees je hier.

 

Op 4 september vanaf 14 u kan je online je resultaat checken en een gat in de lucht springen of plan B in je armen sluiten ... Wat het ook wordt, wij staan voor je klaar.

Succes!