Editie 2020 in een notendop

Het toelatingsexamen Arts editie 2020 zal de geschiedenis in gaan. Niet alleen omdat jij deelneemt, maar ook omdat het aantal kandidaten dat aan de opleiding mag beginnen fors wordt opgetrokken. Onderwijsminister Weyts kondigde het eerder al aan, nu staat het ook zwart op wit in het examenreglement: de 1276 hoogst gerangschikte deelnemers mogen starten aan de opleiding van hun dromen.

Om bij die 1276 te zijn, moet je natuurlijk ook geslaagd zijn op beide examenonderdelen; het luik kennis en inzicht in de wetenschappen en het luik generieke competenties (de VAARDIG-test en de CLEAR-toets). Wat dat precies inhoudt én wat je moet kennen, lees je hier.

Nieuw dit jaar is dat je op voorhand moet aangeven of je kiest voor Arts of Tandarts, in het geval je aan beide examens zou deelnemen en voor beide gunstig gerangschikt zou zijn. Maar je kan nog van idee veranderen tot 30 juni.

Je kan je inschrijven vanaf 2 maart om 9u tot en met vrijdag 15 mei om middernacht. Deelnemen kost €52. De inschrijvingsmodule en het volledige reglement vind je op de officiële website van het toelatingsexamen Arts en Tandarts. Alle handige info en tips vind je ook op ikworddokter.be

En tot slot nog een laatste belangrijke datum om aan te strepen in je agenda: donderdag 16 juli. Vanaf 14 u kan je online je resultaat checken en een gat in de lucht springen of plan B in je armen sluiten ... Wat het ook wordt, wij staan voor je klaar.

Succes!