Stages

We zorgen er aan de VUB voor dat je alle kansen krijgt om te leren uit de praktijk. Daarom sta je tijdens je stages mee op de eerste rij, naast de arts. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Wil je alles weten over de master Geneeskunde aan de VUB? Check dan zeker ook mastergeneeskunde.be!

Stage Geneeskunde UZ Brussel

Stage vanop de eerste rij

Een groot deel van je 19 maanden voltijdse stage zal je lopen in het UZ Brussel; ons universitair ziekenhuis dat overigens op dezelfde campus is gevestigd. Het UZ is een Nederlandstalig ziekenhuis, maar ook een Brussels. Zowel op medisch als op menselijk vlak maakt dat de ervaring extra boeiend. Het UZ Brussel zal je weldra kennen als je broekzak, maar je loopt natuurlijk ook stage in andere ziekenhuizen. En we zien je graag vertrekken voor een buitenlandse stage. Tijdens je verblijf in Brussel gaat je talenkennis er haast ongemerkt flink op vooruit. Voor je het weet heb je genoeg medisch Frans tussen de oren om stage te lopen in Lausanne. Of toch liever Dakar? Die keuze is aan jou. Hier lees je meer over stages.

Witte Jassenceremonie

Tijdens de traditionele Witte Jassenceremonie krijgen de studenten van de eerste master Geneeskunde officieel hun doktersjas: een plechtig moment dat symbool staat voor de start van hun klinische stages in het UZ Brussel. De studenten Geneeskunde aan de VUB starten zo ruim een jaar vroeger aan hun stages dan hun collega's aan andere universiteiten. Waarom ze dat zo'n voordeel vinden, vertellen ze graag zelf.