Voor leerkrachten

Ook voor u als leerkracht vormt het toelatingsexamen Geneeskunde een uitdaging. Het slaagpercentage is niet hoog, maar u wil wel graag dat uw leerlingen goed beslagen ten ijs komen en een redelijke kans hebben om aan de opleiding van hun dromen te kunnen beginnen. De VUB wil u hierbij graag ondersteunen.

ONZE EXPERTISE

De VUB organiseert sinds 2011 zelf gerichte cursussen en workshops ter voorbereiding van het toelatingsexamen. Het organiserend team is zorgvuldig samengesteld uit docenten en experts die zowel ervaring hebben met de werking van de universiteit als van het secundair onderwijs.

Voor de lessen wetenschappen en wiskunde doen we een beroep op docenten die ook leerkracht zijn in het secundair onderwijs in de omgeving van Brussel. De lessen VAARDIG worden gedoceerd door een leerkracht Nederlands en een ervaren studiebegeleider verbonden aan de VUB. Het onderdeel CLEAR wordt gegeven door experten in medische communicatie.

 

LESPAKKET

De VUB organiseert al vele jaren voorbereidingslessen met het oog op het toelatingsexamen Geneeskunde. Daardoor beschikken we over een uitgebreid cursuspakket dat voortdurend geactualiseerd wordt. Als leerkracht kan u hiermee ook aan de slag. Het volledige pakket kost €20 en kan u bestellen via het onderstaande contactformulier.

Webinars voor scholen

EEN WORKSHOP OF EEN LIVE WEBINAR OP SCHOOL

Voor de ondersteuning van uw leerlingen bij de voorbereiding op het gedeelte CLEAR(communicatieproef) en het gedeelte VAARDIG (stilleestekstproef ) biedt de VUB twee op maat gesneden workshops aan.
Wil u graag een workshop of live webinar aanvragen? Dat kan via het onderstaande contactformulier.

 

WORKSHOP VAARDIG (stilleestekst)

Tijdens deze workshop krijgen uw leerlingen gerichte leestips en wordt er gewerkt met tal van voorbeeldteksten. De workshop wordt afgesloten met een uitgebreid proefexamen.

Duur: 3 uur 15 min.
Deelnemers: min. 10 en max. 30 uit 5 en 6 ASO en TSO
Kostprijs: € 2,50 p.p.

 

WORKSHOP CLEAR (communicatie)

Tijdens deze workshop krijgen uw leerlingen uitleg over de verschillende dimensies waarbij onze experts in medische communicatie op een interactieve manier hun inzichten delen met uw leerlingen.

Duur: 2 uur
Deelnemers: min. 10 en max. 30 uit 5 en 6 ASO en TSO
Kostprijs: € 2,50 p.p.

We bieden deze interactieve workshops aan voor minimum 10 leerlingen. Hierbij is het mogelijk om een samenwerking met andere scholen uit uw scholengroep op te zetten om het minimumaantal leerlingen te bereiken. Het aanbod is beperkt. U doet er dan ook goed aan tijdig een aanvraag in te dienen.

LIVE WEBINARS

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag, worden deze workshops ook aangeboden als een interactieve live webinar. Deze online workshops zijn voor de deelnemende scholen technisch laagdrempelig en verlopen in grote lijnen op dezelfde manier als een traditionele les. De docent bevindt zich bij de VUB en uw leerlingen kunnen desgevallend samen met leerlingen uit (maximaal) twee andere scholen, aan deze interactieve workshop deelnemen vanuit de eigen klas of het ICT-lokaal van de school. 

 

BENODIGHEDEN WEBINAR

  • Webcam met (ingebouwde) microfoon
  • Optioneel een draagbare microfoon
  • Projector en scherm of groot TV-scherm - de leerlingen hoeven dus niet allemaal afzonderlijk een pc te hebben. 
  • Vaste internetverbinding

De verbinding wordt, indien gewenst, voor de les getest, zodat alles naar wens kan verlopen tijdens de les zelf.

Deze klassikale webinars onderscheiden zich van de webinars die we via ikworddokter.be aanbieden aan individuele leerlingen door hun volledigheid en diepgang. De klaswebinars bieden ook uitgebreidere interactiemogelijkheden via video en de deelnemende scholen ontvangen een begeleidend digitaal lespakket voor elke leerling.

 

WEBINAR VAARDIG (stilleestekst)

Duur: 3 uur 15 min.
Deelnemers: min. 10 en max. 30 uit 5 en 6 ASO en TSO
Kostprijs: gratis.

Op de volgende data bieden wij een VAARDIG webinar aan: 

7/2/2024

28/2/2024

13/3/2024

27/3/2024

24/4/2024

WEBINAR CLEAR (communicatie)

Duur: 2 uur
Deelnemers: min. 10 en max. 30 uit 5 en 6 ASO en TSO
Kostprijs: gratis.

Op de volgende data bieden wij een CLEAR webinar aan: 

21/2/2024

6/3/2024

20/3/2024

17/4/2024

8/5/2024

Wat vinden uw collega's van onze live webinars?

"Ik ben alvast fan van het concept. Het is een waardig alternatief."
Arne Peleman, IVG-school Gent

Alvast hartelijk dank voor de afgelopen webinar, deze werd unaniem door onze leerlingen als positief en nuttig ervaren."
Christine Forrez, College O.-L.-V. - ten - Doorn Eeklo

"Dank je wel voor de uitleg. De leerlingen hebben hier ontzettend veel aan gehad. Die tips meteen toepassen en een proefexamen doen (bijna) zoals het er echt aan toegaat, maakt veel verschil uit."
Mieke Recour, Petrus & Paulus campus Centrum – Onze -Lieve-Vrouwecollege Oostende

Contactformulier leerkrachten

Na het invullen van uw gegevens, contacteren wij u zo snel mogelijk. U verneemt dan ook meteen of we kunnen ingaan op uw vraag voor een workshop in uw school of voor een webinar.
Volgende maanden zouden passen voor onze leerlingen *
Voor de workshops op school vragen wij 2,5 € per leerling per workshop. De webinars worden gratis aangeboden. Indien u graag een factuur ontvangt voor de betaling van de workshop, kan u hier de facturatiegegevens invullen.
Optins

Heeft u opmerkingen over onze oefeningen, onze website of heeft u verdere vragen … ? Voor verdere vragen kan u kan contact met ons opnemen via toelatingsexamen@vub.be of 02/477 44 86.